muzica pentru copii Timisoara muzica creste increderea in sinese dezvolta abilitatile motoriiindiferent cat este de mic, copilul invata cantece cu semne si miscare creste atentia, motivatia si perseverenta

Descopar muzica ( 3,5 ani - 6 ani)

Consideram ca, la fel ca limbajul, muzica poate fi invatata fara o instruire formala, intr-o maniera prietenoasa si apropiata etapelor de dezvoltare a copiilor. De aceea, lectiile noastre au la baza principiile fundamentale ale unei clase Orff si numeroase elemente ale Metodei Kodaly, pe care le-am adaptat culturii noastre. Un copil care participa intr-un program care are la baza aceste metode se se simte incurajat si apreciat, liber sa se exprime.

Care sunt principiile de baza?

1. Corpul isi transpune emotiile in exterior, prin miscari, posturi, gesturi si sunete, unele automate, spontane, altele rezultatul gandirii si vointei. In muzica, sunt traduse prin miscari ca respirat, cantat sau folosirea unui instrument muzical.

2. Noile concepte sunt introduse incepand cu ce e mai usor, fiecare activitate este desfasurata in forma ei cea mai simpla, adusa pas cu pas pentru a intregi o eventuala performanta. Abia dupa ce copilul devine familiar cu conceptele, urmeaza notatia.

3. Ritmul este cea mai de baza forma a expresiei umane. De aceea, este necesar pentru copii sa cante, sa danseze, sa faca ritmuri folosind parti ale corpului si instrumente de percutie.

5. Materialele necesare pentru a-i invata pe copii sunt simple, de baza, apropiate lumii pline de ganduri si fantezii a copilului.

Ce facem in cadrul programului? Observam si invatam despre timbru, ritm (sunete lungi si scurte), inaltime (sunete inalte si joase), tipare muzicale (forma), dinamica (tare sau incet). Invatam cantece, cantece cu semne si miscare si facem ritmuri folosind instrumentele muzicale, batai din palme, din picioare.

Descoperim instrumentele orchestrei, pe care vin sa le prezinte din cand in cand instrumentisti de performanta, ne familiarizam cu muzica clasica, invatam sa ascultam si urmarim concerte inregistrate. Facem cunostiinta cu compozitorii intr-un mod atractiv, cu muzica acestora si cu diferite stiluri muzicale. Impreuna, pornim intr- calatorie de explorare, pentru a cunoaste muzica din diverse parti ale lumii. Experimentele cu desen, colaje, recunoasterea sunetelor din natura si rimele, fac parte din multele aventuri!