muzica pentru copii Timisoara muzica creste increderea in sinese dezvolta abilitatile motoriiindiferent cat este de mic, copilul invata cantece cu semne si miscare creste atentia, motivatia si perseverenta

Lectii de pian (5 ani+)

Copiii care incep pianul devreme sunt avantajati la scoala si invata mai repede. Ei devin mai creativi (si in gasirea solutiilor) si invata limbile straine mult mai usor. Cand descopera bucuria pianului, neuronii formeaza conexiuni complexe necesare pentru a excela la matematica si stiinte. Muzica presupune impartiri, fractii, proportii si gandire in spatiu si timp, astfel ca inteligenta spatiala creste cu 80 la suta.

Studiul pianului imbunatateste considerabil memoria, concentrarea, antentia si are efecte pozitive asupra personalitatii : creste increderea in sine, abilitatile de leader si cele sociale, empatia, sensibilitatea, inspiratia, motivatia si perseverenta. Studiile au aratat ca atunci cand copiii invata sa cante la un instrument muzical, ei sunt dispusi sa acumuleze de 10 ori mai multe informatii decat cei care nu canta la niciun instrument.

Lectiile ideale pentru copii sunt de 30 – 50 minute, distractive si pline de jocuri. Cantecele sunt scurte, compuse din cateva note, iar in timp, lucrarile devin variate si complexe. Se lucreaza cu concepte ca: tempo, tonuri, ritm, fraza, emotii, antrenand creierul sa devina incredibil de bun la organizarea si conducerea mai multor activitati simultan. Pentru ca sunt implicate memorarea, exprimarea emotiilor, invatarea intervalelor si acordurilor, creste nivelul de inteligenta.

Cei care au luat lectii de pian gandesc in imagini, baza succesului de mai tarziu. Cand canta, copiii trebuie sa gandeasca in avans si sa vizualizeze. Isi dezvolta muzicalitatea naturala si, de cele mai multe ori, dragostea pentru muzica dureaza toata viata.