Pedagogia DoReMi
PEDAGOGIA DoReMi

Programele DoReMi pentru copii îmbină metodele proprii cu elemente ale pedagogiei Orff și Metodei Kodaly.

Pedagogia DoReMi

Educația muzicală contribuie, pe lângă asimilarea abilităților muzicale, la dezvoltarea cognitivă, psihomotorie și socio-emoțională a copilului.

Pedagogia DoReMi - desktop

În primii cinci ani de viață, copiii își dezvoltă rapid abilitățile de a identifica, diferenția și reproduce o varietate de secvențe sonore distincte

previous arrow
next arrow
slide-10-mobile
slide-11-mobile
slide-12-mobile
previous arrow
next arrow

Programele DoReMi pentru copii sunt special concepute pentru a descoperi prin intermediul unor lecții captivante și pline de jocuri specifice, secretele muzicii. De ce? Deoarece beneficiile muzicii sunt imense, atât pentru copii, cât și pentru părinți, iar muzica și jocul sunt mijloacele cele mai plăcute prin care copiii învață și se dezvoltă. Și cel mai important lucru pe care trebuie să îl imprime educația este plăcerea de a învăța.

Bebe Music (9 – 18 luni)

Cu Bebe Music, copilul are parte de cel mai frumos start în procesul de învățare! Folosim muzica asociată cu semne și mișcare, instrumente muzicale ușor de manevrat, muzica clasică special aleasă pentru a-i stimula copilului conexiunile neuronale, limbajul, urechea muzicală, creativitatea. Împreună cu părintele, copilul va învăța să simtă ritmurile, pentru ca mai apoi să integreze tiparele acestora. Îi vom observa și modela răspunsul la muzică, făcând muzica parte integrantă în viața sa.

Music Start (2 – 4 ani)

Cu Music Start, copiii vor explora muzica într-o atmosferă veselă, alături de părinți: cântece cu semne și mișcare, rime, dans, bătăi din palme și instrumente muzicale ușor de manevrat, sunete din natură, jocuri și povești muzicale. Deoarece copiii au diferite stiluri de învățare și atenția lor este de scurtă durată, încurajam părinții să îi lase să se simtă cât mai confortabil. Fie că se plimbă sau fug, stau deoparte sau în brațe, ei urmăresc, ascultă și învață. Pe parcursul programului, veți observa progrese în cântat, coordonare, limbaj, comunicare, încredere în sine și veți avea parte de experiențe minunate înconjurați de muzică.

Descopăr muzica (3 – 6 ani)

În cadrul acestui program, folosim aceleași metode interactive și atractive: povești, cântece cu semne, cântece cu mișcare, cu ritmuri, instrumente de percuție, materiale vizuale, jocuri. Observăm și învățăm despre timbru, ritm, înălțime, tipare muzicale, dinamică. Descoperim instrumentele orchestrei, ne familiarizăm cu muzica clasică, facem cunoștiință cu compozitorii și cu muzica acestora. Pornim într-o călătorie de explorare, pentru a cunoaște specificul muzicii din diverse părți ale lumii. Treptat, copiii vor reproduce tiparele muzicale tot mai fidel. Deși eforturile lor nu sunt foarte vizibile ca acuratețe, vor începe să demonstreze abilități muzicale îmbunătățite de la săptămâna la săptămână. Unii vor atinge competențe muzicale de bază, fiind pregătiți pentru studiul unui instrument și toți vor avea de câștigat pentru că sunt creativi și stimulați muzical.

Programele se desfășoară la Centrul Sturz, Str. Constantin cel Mare, nr. 41, Timișoara. Participarea se face doar pe bază de înscriere confirmată. Pentru detalii, vă rugăm sa ne contactați!

Programe online

Ascult din burtică – webinar pentru viitoare mămici*

Știați că simţul auzului este cel mai dezvoltat simţ înainte de naştere? Pe lângă aptitudinile de a vedea, a auzi sau a gusta, bebeluşul îşi dezvoltă capacitatea de a învăţa şi de a memora încă din perioada intrauterină. Primele acorduri muzicale pe care copilul le va auzi au un rol important, deoarece un copil stimulat muzical manifestă deja la 5 luni după naştere memorie afectivă privind sunetele, muzica preferată de bebeluşi fiind cea ascultată în timpul vieţii intrauterine. Vei afla despre toate acestea, despre beneficiile aduse de muzică și despre cum să folosești muzica zi de zi, în primele luni de viață ale copilului, pentru a-l liniști, a-l distrage și pentru a pune bazele curiozității de a învăța!

Un copil muzical e un copil inteligent – webinar pentru părinți și educatori*

Muzica dezvoltă părți ale creierului care nu pot fi stimulate altfel! Muzica nu are un centru în creier, ci formeaza rețele neuronale peste tot, sincronizând emisferele cerebrale. Muzica dezvoltă mai multe tipuri de inteligență (matematică, logică, spațială, lingvistică), abilitățile de coordonare, încrederea în sine, motivația, sensibilitatea, abilitățile sociale.
Din acest webinar vei afla care este impactul muzicii în dezvoltarea copilului și cum să integrezi muzica în activitățile zilnice în moduri compatibile cu vârsta lui!

*aceste webinarii sunt gratuite, ca și campanie în cadrul Asociației Doremi pentru copii, pentru a conștientiza beneficiile muzicii în dezvoltarea copiilor
*ne puteți sprijini cu donații și sponsorizări pentru evenimentele și campaniile Asociației